pizza-bbq


Viva la Pizza!


Het wordt eindelijk lekker weer! Bij AllesvoorBBQ weten we wat lekker is en bedenken we steeds nieuwe manieren om uw barbecue te gebruiken, en wat is er nou lekkerder dan een italiaanse, eigengemaakte pizza?! Met onze pizzastenen kunt u op uw eigen barbecue de heerlijkste pizzas bakken. Of u nou een houtskool of gasbarbecue heeft, alles is mogelijk. Een aparte pizzaoven heeft u niet meer nodig. Tegenwoordig kunt u met een pizzasteen de lekkerste creaties maken op uw eigen barbecue. Wij geven u hier onze pizzatoppers van de week!


Pizza met prosciutto, rucola en mozarella, 6 tot 8 personen


Een echte traditionele italiaanse pizzatopper die keer op keer verrast! 

Grillmethode: Indirecte hoge warmte: 230 - 290 °C

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Grilltijd: 18 - 24 minuten


Ingrediënten 


pizza-prosciutto

2 pizzabodems ø 28 cm vers gemaakt of voorverpakt

- olijfolie

- 1 fijngeperste teen knoflook 

- 1/4 tl grof zeezout

- bloem

- 1/2 tl gekneusde chilivlokken

- 350 gr verse mozarella, in dunne plakken gesneden

- 100 gr zeer dun gesneden plakjes prosciutto

- 100 gr geraspte parmezaanse kaas

- rucolasla


Bereidingswijze


1. Bereid de barbecue voor op indirecte hoge warmte (230 - 290 °C) en verwarm de Weber Gourmet BBQ System - Pizzasteen gedurende 15 minuten voor. 2. Doe 3 el olijfolie, knoflook en zout in een kleine kom en meng goed. 3. Strooi wat bloem op de pizzaspatel en leg één pizzabodem voorzichtig op de pizzaspatel . Smeer het deeg licht in met de gemaakte knoflookolie en sprenkel 1/4 tl gekneusde chilivlokken over de bodem. Leg daarna de helft van de plakken
mozzarella op de pizza in een enkele laag. Scheur de proscuitto in stukjes en leeg de helft op en om de mozzarella heen. Besprenkel daarna de helft van de Parmezaanse kaas erover.

 

4. Leg daarna de pizza op de pizzasteen en bak deze op indirecte hoge warmte gedurende 10-12 minuten met de deksel gesloten, totdat de korst goudbruin en de kaas gesmolten is. 5. Haal de pizza van de barbecue met behulp van de pizzaspatel en leg deze op een snijplank. Verdeel wat rucola over de pizza en laat de pizza rusten gedurende een aantal minuten. Sprenkel daarna een beetje olijfolie en zwarte peper over de pizza, snijd in stukken en serveer warm. 6. Herhaal bovenstaande stappen voor de tweede pizza met de overgebleven ingrediënten.


Benodigdheden


Original-pizzaspatel Weber Original Pizzaspatel






weber-original-pizzasteen Weber GBS Pizzasteen







Vegetarische pizza met gecarameliseerde ui, paprika en blauwe kaas, 4 personen


Een heerlijke vegetarische pizza vol authentieke italiaanse smaken!

Grillmethode: Circulaire methode 230 - 290 °C

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Grilltijd: 4 - 10 minuten

 

Ingrediënten
Pizza-vegetarisch

- 4 el olijfolie (apart houden)

- 750 gr ui, in dunne plakjes gesneden

- 1 el suiker

- 2 el balsamico azijn

- 1/2 tl grof zeezout

- 1 grote rode paprika, in lange repen gesneden

- 500 gr kant en klaar pizzadeeg, kamertemperatuur

- 150 gr geraspte mozarellakaas

- 100 gr gorgonzola

- handjevol walnoten, geroosterd en grof gehakt

- handjevol fijngesneden peterselie

- bloem

 

Bereidingswijze

 

1. Doe 2 el olijfolie in een diepe pan. Voeg de ui en suiker toe totdat deze bruin wordt na ongeveer 15 minuten, roer regelmatig. Voeg de balsamico azijn toe en laat het doorsudderen gedurende 1 minuut. Haal de pan van de warmtebron, voeg de zout toe en roer het goed. Schep de ui in een schaal en zet de pan weer op de warmtebron. Warm 2 el olijfolie op en voeg de paprika toe. Bak gedurende 3-4 minuten totdat het zacht is, roer regelmatig en haal vervolgens van de warmtebron. 2. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken. Verstuif een beetje bloem op de pizzaspatel en leg 1 of 2 pizza’s op een pizzaspatel. Smeer de pizzabodem licht in met olie en laat het deeg rusten gedurende 10 minuten. 

 

3. Bereid de barbecue voor op de circulaire methode en zet de pizzaoven op de barbecue. Sluit af en laat de barbecue en steen gedurende 15 minuten op temperatuur komen. 4. Verdeel de mozzarella, ui, paprika, Gorgonzola en walnoten over de pizzabodems en schuif de pizza (afhankelijk van groottes) in de pizzaoven. Bak de pizza gedurende 8-10 minuten totdat de bodem knapperig is en de kaas gesmolten is. Haal de pizza uit de pizzaoven en zet het op een snijplank. Besprenkel met peterselie en snijd het in stukken. Herhaal stap 4 wanneer er nog pizza’s gebakken moeten worden.

 

Benodigdheden


weber-original-pizzaspatel Weber Original Pizzaspatel






 

weber-pizzaoven 

 Weber Pizzaoven








Pizza voor de hele familie


Groot of klein, iedereen houdt van pizza. Met deze heerlijke variaties maak je de perfecte pizza voor elk gezinslid.

Grillmethode: Indirecte hoge warmte 230 - 290 °C

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Grilltijd: 10 - 14 minuten

 

Ingrediënten


familiepizza

- Kant en klaar pizzadeeg

- 1-2 teentjes knoflook, geperst

- 1 kleine ui, fijngesneden

- 300 gr gepelde tomaten

- 60 gr tomatenpuree

- 150 ml olijfolie

- gedroogde oregano

- gedroogde tijm

- grof zeezout

- vers gemalen zwarte peper

Voor de topping (classic/veggie)

- Tomatensaus

- Mozarella

- Verse basilicum

- Optioneel: verse plakken aubergine

Voor de topping (vlees)

- Tomatensaus

- Brie

- Italiaanse worst

- Rode paprika strips

- Uienringen

- Rucola

 

Bereidingswijze


1. Doe alle ingrediënten voor de tomatensaus in een blender en mix deze tot een gladde saus. 2. Bereid de barbecue voor op indirecte hoge warmte (230-290 °C). 3. Zet de pizzasteen boven de indirecte zone en verwarm gedurende 10 minuten voor. 4. Maak de pizzabodems klaar, doe er als eerste de tomatensaus op, dan de mozzarella of brie en vul de pizza met de ingrediënten naar keuze. 5. Strooi een beetje bloem op de pizzasteen en leg één pizza op de pizzasteen en laat deze gedurende 10-14 minuten gaar worden, totdat de bodem knapperig is en de kaas gesmolten is.

 

Benodigdheden

weber-original-pizzaspatel

  Weber Original Pizzaspatel







weber-pizzasteen-original

 Weber Pizzasteen Rond