BBQ op zijn Mexicaans!


Vandaag is het de eerste échte zomerse dag van het jaar. Tijd om dit te vieren met een lekkere barbecue. En hoewel een malse steak het altijd goed doet, hebben we bij AllesvoorBBQ wat lekkere variaties voor u op een rijtje gezet. Deze week geven we je de lekkerste en pittige Mexicaanse Platos om van te genieten.

 

Pittig gekruide kip


Een lekkere variatie op uw gebruikelijke kipgerechten. De pittige gekruide kip uit mexico is een echte barbecuetopper!

 

Ingredientenkip

- 1 hele kip

- 50  gr grof zeezout

- 2 tl uienpoeder

- 2 tl knoflookpoeder

- 1 tl chilipoeder

- 1/2 til versgemalen zwarte peper

 

Bereidingswijze


1. Sprenkel het zout over de gehele kip en in de binnenkant van de kip zodat er een laagje zout over de gehele kip ligt. Rol de kip in een laagje plastic rekfolie en zet het in de koelkast gedurende 1,5-2 uur. 2. Meng de ingrediënten voor de kruidenmarinade in een kleine kom. 3. Spoel de kip schoon met koud water, dep de kip daarna droog met keukenpapier. Kruid de kip met de kruidenmarinade en vouw de vleugels op de rug van de kip. 4. Bereid de barbecue voor op indirecte gemiddelde warmte (175-230 °C) en haal het ronde rooster uit het Gourmet BBQ System grillrooster.

 

5. Pak de gevogeltestomer, zet het metalen bakje vast aan de stomer en giet het bier erin. Schuif de kip over het bakje heen en zet de gevogeltestomer in het rooster. 6. Gril de kip op indirecte gemiddelde warmte gedurende 1 tot 1,5 uur met de deksel gesloten. Haal de kip voorzicht van de barbecue wanneer er helder vocht uitkomt en gaar is. Let op het hete bier wat in de gevogeltestomer zit. 7. Tijdens de laatste 20-30 minuten grillen kunt u ervoor kiezen om groentes mee te laten stomen in de rand van de gevogeltestomer.

 

Benodigdheden

weber-gevogeltestomer

 


Weber Gourmet BBQ 

System - Gevogeltestomer






bbq-grillrooster

 


Weber Gourmet BBQ

System - Grillrooster







Californiaburger met avocadomayonaise


De Californiaburger zit vol mexicaanse ingrediënten en brengt het beste van de amerikaanse en mexicaanse smaak samen!

 

Ingrediëntencaliforniaburger                                                                                                                                                                                        

- 2 milde pepers

- 700 gr rundergehakt

- 1,5 tl grof zeezout

- 1 tl versgemalen zwarte peper

- 4 hamburgerbroodjes

- 2 el geraspte witte ui

- 1 rijpe avocado

- 2 el mayonaise

- 2 pruimtomaten

- 1 el fijngehakt koriandergroen

- 2 el versgeperst limoensap

- 1 knoflookteen

- grof zeezout

 

Bereidingswijze


1. Spoel de geraspte uien in een zeef af met koud water en laat ze goed uitlekken. Prak de avocado en de mayonaise in een schaal met een vork fijn en meng goed. Roer de ui, de tomaten, het koriandergroen, het limoensap en de knoflook erdoor. Voeg zout toe. Leg plasticfolie op de schaal met avocadomayonaise en zet apart. 2. Bereid de barbecue voor op directe hoge warmte. Borstel het grillrooster schoon. Gril de pepers gedurende 10 minuten boven directe hoge warmte met gesloten deksel tot het vel zwart is. Keer ze af en toe. Neem ze van de barbecue en laat volledig afkoelen. Verwijder vel, steelaanzet, zaadjes en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

 

3. Meng het gehakt en de pepers, breng op smaak met zout en peper. Maak 4 porties van het mengsel en plaats deze één voor één in de hamburgerpers. De hamburgerpers zorgt voor een perfecte verdeling en een licht kuiltje in het midden zodat de hamburger niet opblaast wanneer deze gegrild wordt. 4. Gril de hamburgers 8-10 minuten boven directe hoge warmte met gesloten deksel. Eenmaal keren. Gril tijdens de laatste minuten de broodjes. Verdeel de avocadomayonaise over de hamburgers. Serveer de hamburgers warm op de broodjes

 

Benodigdheden

weber-hamburgerpers

 

 


Weber Hamburgerpers

 

 

 

 

 

 

 

weber-toolkit

 

 


Weber Gereedschapsset 2-delig RVS Zwart







Hickory gerookte bierblikkip


Maak uw kip eens op een totaal andere manier klaar. De Bierblikkip staat garant voor een heerlijke en innovatieve barbecuemaaltijd!

 

Ingrediëntenhickory-bierblikkip

- 1 hele kip

- 1 blikje bier naar keuze

- 2 el grof zeezout

- 2 tl uienpoeder

- 2 tl paprikapoeder

- 1 tl bruine suiker

- 1/2 tl versgemalen zwarte peper

- 1 el olijfolie

 

Bereidingswijze


1. Strooi het zout over de vlezige gedeeltes en de binnenkant van de kip (niet op de rug). De kip is dan verpakt in een zichtbare laag zout. Rol de kip in plastic folie en leg het in de koelkast gedurende 2 uren. 2. Doe alle ingrediënten voor de rub in een kommetje en meng deze goed. 3. Leg vier handenvol Firespice houtsnippers in een schaal water gedurende minimaal 1 uur. 4. Bereid de barbecue voor op indirecte gemiddelde warmte. Probeer de temperatuur in de buurt van 200 °C te houden gedurende het barbecueën. 5. Spoel de binnen en buitenkant van de kip met koud water om zo het zout te verwijderen, dep daarna droog met keukenpapier. Smeer de kip in met olie en kruid hem daarna met het kruidenmengsel (ook de binnenkant). Vouw de vleugelpunten achter de rug van de kip.

 

6. Open het blikje bier en giet er ongeveer 1/3 uit. Zet het blikje bier vast in de gevogeltestomer. 7. Haal twee handenvol houtsnippers uit het water en strooi het over de houtskool of stop het in de Smoker box voor gasbarbecues (lees daarvoor de gebruiksaanwijzing) en sluit de deksel. Wanneer het hout begint te roken, plaats de gevogeltestomer met de kip op het grillrooster. Gril de kip op indirecte gemiddelde warmte gedurende ongeveer 75-90 minuten, totdat er helder sap uit de kip komt en de kerntemperatuur in het dikste deel van het vlees 71 °C is (raak het bot niet). 8. Haal de kip van de barbecue (kijk uit voor het warme bier). Laat de kip gedurende 10 tot 15 minuten rusten (de temperatuur zal nog 5-10 graden rijzen) voordat de kip van de gevogeltestomer gehaald wordt. Serveer warm.

 

Benodigdheden

weber-gevogeltestomer

 

 

 Weber Gevogeltestomer







hickory-houtsnippers


Weber Hickory Houtsnippers